Kabak tatlısına tarçın koyulur mu?
Nasıl yapılır? Ertesi gün tarçın ve karanfilleri ekleyin ve balkabakları yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişirin. Şurubu koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumasını bekleyin ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Kabak tatlısı sert olması için ne yapılır?
Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan limonlu kabak tatlısı için, pişirmeden önce kabaklarınızı şeker yerine limonlu suda bekletmeniz gerekiyor. Bu işlem kabakların dış yüzeyinin sertleşmesini sağlayacaktır.
Kabak tatlısının erimemesi için ne yapmalı?
*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur. *Kabak tatlısı kendi suyunda pişer.
Kabak tatlısının püf noktası nedir?
“ASLINDA ÇOK NOKTA VAR” Dışı mumlanmış ve sertleşmiş ama içi kıvamı iyi değil. Bu nedenle tencereye koyduğunuzda kapağı kapalı bir şekilde az su ve şekersiz olarak biraz yumuşatılmalı ve şekeri 4-5 adımda eklemelisiniz. Son olarak evde yapıldığında kabak tatlısı 6-7 saat piştiğinde kapağı ancak o zaman açılır.
Kabak tatlısına hangi baharat konur?
-Çeyrek su bardağı su. -1 çubuk tarçın.
Kabak tatlısı yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Bir gece önceden şekere batırılır. Pişirme sırasında tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Bu, kapaktaki suyun tencereye akmasını ve onu sulamasını sağlayacaktır.
Kabak tatlısının çıtır olması için ne yapmalı?
Hatay usulü çıtır kabak tatlısı: Bu tatlı uzun dilimlerden oluşur. Balkabakları, dışları çıtır çıtır, içleri yumuşak kalsın diye kireçle ıslatılır.
Kabak tatlısının parlak olması için ne yapmalı?
Tek fark, fırında pişmiş balkabağı tatlısının renginin daha koyu olmasıdır. Eğer şerbetin ocakta piştikten sonra karamelize olmasını ve daha açık bir renk almasını istiyorsanız, 180 derece fırında 15 dakika pişirebilirsiniz.
1 kilo kabak tatlısına ne kadar şeker konur?
-2 su bardağı şeker.
En güzel kabak tatlısı hangi kabaktan yapılır?
Tatlı olarak ise daha sert ve şeker oranı yüksek olan balkabaklarını tercih etmenizi öneririz.
Kabak tatlısına su ilave edilir mi?
Kabakları hemen ve bekletmeden pişirmek istiyorsanız şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Gerekirse pişirme sırasında daha fazla su ekleyip yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısı nasıl koyu renk olur?
“Kabak tatlısının rengi daha açık ve dokusu daha sulu olsun.” Eğer öyleyse, tencerede pişirmek sizin için daha doğru çözüm olacaktır. “Suyunu emsin, ağzıma karamelize bir tat gelsin ve rengi daha koyu görünsün.” Eğer öyleyse, fırında pişirme yöntemini seçmelisiniz.
Kabak tatlısı pişerken limon sıkılır mı?
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Su kaynayınca limon suyunu sıkın.
Kabak tatlısı ağzı açık mı pişer kapalı mı?
Kabak tatlısı 6-7 saat pişerken kapağını açmayın. Buharda yavaş yavaş pişecektir ama dilerseniz şekere batırarak da pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısı nasıl sertleşir?
Balkabağı tatlısı için balkabakları dilimlenir, çatalla delinir (balkabağına çatalla delik açılır) ve içindeki şerbet çıkarılır, daha sonra yıkanır ve önceden hazırlanmış limonlu suda bir gece bekletilir. Beklerken dış yüzeyi sertleşir ve çıtır çıtır olur.
Kabak tatlısına ne yakışır?
Üzerine kıyılmış ceviz, fındık, Hindistan cevizi veya tahin serpip, üzerine de kaymak ekleyerek güzelce tamamlayabileceğiniz kabak tatlısının nasıl yapılacağına dair ipuçlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Tencerede kabak tatlısı kaç dakikada pişer?
Kabakları büyük bir tencereye koyun ve şeker ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve tezgahta en az 3 saat veya bir gece bekletin. Bekleme süresinden sonra, suyunu bırakan kabakları fırına koyun. Kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dakika pişirin.
Kabak tatlısı pişerken limon sıkılır mı?
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Su kaynayınca limon suyunu sıkın.
Bir dilim kabak tatlısına ne kadar şeker konur?
Balkabağı tatlısı tarifi: 2 kilo balkabağının ideal şeker oranı 1’dir.