Stratejik planlar kaç yıl süreli olmalıdır?
✓ Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. ✓ Stratejik planlarını yönetmelikte belirtilen takvime göre hazırlamayan kamu idareleri Sayıştay Başkanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna bildirilir.
Stratejik plan ne zaman güncellenir?
(8) Güncellenen stratejik plan, izleyen yılın ocak ayından itibaren yürürlüğe girer. Yenileme MADDE 16 – (1) Yenileme, stratejik planın beş yıllık bir süre için yeniden hazırlanmasını ifade eder.
Okulda stratejik planı kim hazırlar?
MEB Stratejik Plan Çalışma Grubu, stratejik planların hazırlanması ve uygulanmasında tüm merkez ve taşra teşkilatlarına, ayrıca il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecektir.
Okullarda stratejik plan zorunlu mu?
Okullarda/kurumlarda stratejik planlama sürecini zorunlu kılan yasal düzenlemeler, örneğin 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 9. maddesi, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 2010/14 sayılı Genelgesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Planı bu başlık altında yazılmalıdır.
Okul stratejik planı kaç yıllık olur?
Stratejik planlar 5 yıllık bir dönemi kapsar.
Okul stratejik plan Üst Kurulu kimlerden oluşur?
İlçe millî eğitim müdürlüklerinde, şube müdürünün başkanlığında, okul müdürü, öğretmenler ve diğer personelden oluşan stratejik plan geliştirme ekibi oluşturulur.
Stratejik plan değerlendirme raporu ne zaman hazırlanır?
“Stratejik Plan Değerlendirme Raporu”; ilgili dönemi takip eden Şubat ayının sonuna kadar Tablo 3 kullanılarak hazırlanır. Değerlendirme, Tablo 4’teki değerlendirme kriterleri ve sorulara göre yapılır. Üniversite gerektiğinde daha kısa aralıklarla da rapor verebilir.
Stratejik planlama süreci nedir?
Stratejik Planlama Stratejik planlama, bir kurumun mevcut durumunu ve olası gelecekteki gidişatını inceleme, hedeflerini belirleme, bu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirme ve uygulama sonuçlarını ölçme sürecidir.
Stratejik plan neden hazırlanır?
Stratejik plan, diyaloğu yönlendiren ve kolaylaştıran bir sistemdir. Bu bağlamda, yönetim tarafından oluşturulan stratejilerin ve politikaların uygulanmasına katkıda bulunur. Yönetilen topluluk, kamu kurumları tarafından önerilen programlardan ve projelerden olumlu veya olumsuz etkilenebilir.
Okul stratejik plan Ekibi Kaç Kişiden Oluşur?
Müdürlüğümüzün 2019-2023 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Plan Hazırlama Programı doğrultusunda, Müdür Yardımcısı, 1 Öğretmen ve Okul Aile Birliği Başkanı ile Okul Aile Birliği temsilcisi olmak üzere 5 kişiden oluşmakta olup, Müdür başkanlığında;
Hangi kurumlar stratejik plan hazırlar?
Stratejik plan, üniversiteler, meslek kuruluşları ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri dikkate alınarak hazırlanır ve İl Genel Meclisi tarafından kabul edildikten sonra yürürlüğe girer.
Öğretim planı kim hazırlar?
Öğretmen kılavuzu bulunmayan dersler için, bir veya daha fazla ders için ders planı sınıf öğretmeni, branş öğretmeni ve/veya grup öğretmenleri tarafından eğitim kurumlarında hazırlanır ve uygulanır. Öğretmen tarafından hazırlanan ders planı, okul müdürü ve müfettişler tarafından kontrol edilir.
Meb stratejik plan nedir?
Gelecek stratejilerin hayata geçirilmesinde şeffaf, güvenilir ve hesap verebilir bir ortam yaratarak kamu kaynaklarının en iyi şekilde kullanılmasını sağlamayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2028 Stratejik Planı, eğitim paydaşları için önemli bir rehber niteliği taşıyacaktır.
Okullarda günlük plan zorunlu mu?
2017 yılında kaldırılan günlük çizelgeler, Talim ve Terbiye Kurulunun EYLÜL 2022 tarih ve 2779-EK sayılı Bülteni ile yeniden “ders planı” olarak zorunlu hale getirilmiştir. Buna göre, ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında ders planı hazırlamak öğretmenin görev ve yükümlülüğüdür.
Meb üst politika belgeleri nelerdir?
Tablo 3: En önemli politika belgelerinin analiziTemel önemli politika belgeleriDiğer önemli politika belgeleriMilli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Vizyonu 2023, Mesleki Eğitim Kurulu Kararları, MEB Stratejik Planı 2015-2019, Öğretmenlere Yönelik Ulusal Strateji Belgesi (2017-2023), Milli Eğitim Şura Kararları, Türkiye Yeterlilik Çerçevesi, 9 satır daha
Stratejik planlama süreci nedir?
Stratejik Planlama Stratejik planlama, bir kurumun mevcut durumunu ve olası gelecekteki gidişatını inceleme, hedeflerini belirleme, bu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirme ve uygulama sonuçlarını ölçme sürecidir.
Planlamanın 4 aşaması nedir?
Planlama aşamaları hedeflerin belirlenmesi, kaynakların belirlenmesi, stratejilerin oluşturulması ve planların uygulanması ve kontrol edilmesinden oluşur.
Stratejik planlar nelerdir?
5018 sayılı Kanun, stratejik planı “kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bu amaçlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımını içeren plan” olarak tanımlamaktadır.
İyi bir stratejik plan nasıl olmalı?
Stratejik plan nasıl oluşturulur? En büyük sorunlara neden olan iç faktörleri analiz edin ve stratejik planlama sürecinin her aşamasında elde edilen sonuçları izleyin.